Gammeldags kanelsnegle

Printer venlig version
Gammeldags kanelsnegle

Beskrivelse

Denne opskrift på kanelsnegle er en gammel nordisk opskrift, der er blevet overleveret igennem flere generationer. Denne opskrift stammer oprindeligt fra Sverige, der samtidig er det land, der har opfundet kanelsneglen. Svenskere tager oven i købet kanelsnegle så alvorligt, at den 4. oktober er blevet til "Kanelbullens Dag" (kanelsneglens dag)!

Ingredienser

50gGær
175gSmør
5dlMælk
2dlSukker
2tskStødt kardemomme
1tskSalt
15dlHvedemel (cirka)
1 Æg
100gBlødgjort smør
1dlBrun farin
2spskKanel
Til
Kanelsnegle
Tilberedningstid2 timer

Fremgangsmåde

1. Smelt smøret og tilsæt mælken. Varm op til blandingen er fingerlunken (den skal være ca. 37 grader).

2. Opløs gæret i mælkeblandingen og tilsæt kardemomme, salt og sukker.

3. Tilsæt mel mens du ælter dejen- Vær forsigtig med ikke at tilsætte for meget mel! Ælt til dejen er glat og den begynder at slippe dine hænder.

4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30 minutter.

5. Hæld dejen ud på en meldrysset overflade og rul den ud til en flad firkant på ca. 40 x 40 cm.

6. Bland blødgjort smør, sukker og kanel grundigt og smør blandingen jævnt ud på dejen. Lad en lille stribe på forkanten af dejen forblive fri for fyld og pensl den med pisket æg.

7. Rul dejen til en lang pølse således at den æggepenslede stribe udgør pølsens lukning.

8. Skær dejen i 30 skiver med en skarp kniv.

9. Placér sneglene på en bageplade dækket med bagepapir og pensl dem med æg. Drys eventuelt sukker på som pynt.

10. Lad sneglene hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring 50 til 60 minutter.

11. Bag sneglene i bunden af ovnen ved 225 grader i 10 til 12 minutter og lad dem køle af på en bagerist. Server dem varme eller lune.

For min skyld kan man godt

For min skyld kan man godt fordoble mængden af fyld.

Hej, glæder mig til at prøve

Hej, glæder mig til at prøve denne opskrift. Ved du om man evt. Kan lave dejen dagen før eller evt. fryse kanelsneglene ned, efter sidste hævning, og bage dem et par dage senere?

/ Van

Ja det kan du sagtens

Ja det kan du sagtensSmile

Er de fryseegnet inden

Er de fryseegnet inden bagning?

 

 

Jeg færdigbager dem og i

Jeg færdigbager dem og i fryseren lige så snart de er kølet ned. Så bare i mikroovnen på optøning og de smager og føles fuldstændig nybagte

Udgiv indhold
EmediateAd